Avfallshåndtering

Retningslinjer for bruk av avfallssug på Lillohøyden

Lillohøydens renovasjonsløsning er et såkalt avfallssug. Nedkastluker utenfor bygningene er tilkoblet oppsamlingstanker under bakken. En spesialbygget renovasjonsbil suger avfallet gjennom et rørsystem og inn i bilen fra Fernanda Nissens gate 2-4-6.

For at dette systemet skal fungere, er det svært viktig at man ikke kaster for store poser med avfall. Hvis søppelposen ikke går lett inn i luken, er dette ditt signal om at posen er for stor, og avfallet må fordeles i to poser. En god regel er halvfulle poser. Husk alltid dobbel knute!

Aviser, blader, drikkekartong og annen papp/papiremballasje kastes i nedkast merket for papir. Papp som ikke passer i nedkastskuffen må uten unntak rives i mindre biter eller leveres til Oslo kommunes gjenbruksstasjoner.

Papp (f.eks. pizzaesker) må ikke brettes og stappes inn i skuffen, det fører til blokkering av rør.

Ja, vi vet det «suger» – men riv opp papp og papir i små biter før du kaster det i avfallssuget. 

  • Papir legges i skuff i papirnedkastene. Vær oppmerksom på at det kun er plass til ting som aviser/blader og papp inntil 20×20 cm. Større enn dette må rives opp før det legges i skuffen. Pizzaesker eller lignende må IKKE ”stappes” inn eller brettes (disse folder seg ut igjen i rørene).
  • Glass, flasker og metallbokser må ikke kastes i avfallssuget og kan skade systemet. Dette kaster du i container for glass og metall i nærmeste returpunkt, som er vis a vis garasjeporten.

Nærmeste gjenbruksstasjon er på Grefsen. Hensetting av søppel ved avfallssugene eller i fellesarealer er strengt forbudt.

Kanskje du også liker…